İçeriğe geç

KurumsalHesap ve Veri Silme
Belgeyi parçalayan kâğıt imha makinesi

Hesap ve Veri Silme

KimBulur hesabını ve kişisel verilerini silme, Google, Apple veya Facebook bağlantısını kaldırma ve hangi kayıtların yasal süre boyunca saklandığı.

Son güncelleme:

Taslak metindir; yayından önce hukuk danışmanı tarafından nihai hale getirilecektir.

Anahtar ve kişiye özel erişim kartı

Hesabını uygulamadan veya siteden sil

  • KimBulur'a giriş yap ve Hesabım > Hesap ve Güvenlik sayfasını aç.
  • "Hesabı sil" bölümünde "Hesabımı silmek istiyorum" seçeneğine dokun ve telefonuna gelen tek kullanımlık kodu gir.
  • Talebin 7 gün bekletilir; bu sürede giriş yaparsan talep kendiliğinden iptal olur. Süre sonunda hesabın kalıcı olarak silinir.
Hesap ve Güvenlik'e git
Kalkan ve kilitle korunan kişisel veri klasörü

Neler silinir?

  • Yayındaki tüm ilanların kaldırılır.
  • Profilin, favorilerin, kayıtlı aramaların ve bildirim tercihlerin silinir.
  • Bağlı Google, Apple ve Facebook hesaplarının KimBulur ile bağlantısı ve bu sağlayıcılardan aldığımız kimlik bilgileri (hesap kimliği, maskeli e-posta) silinir.
İş birliğini simgeleyen el sıkışma

Yalnızca sosyal hesap bağlantısını kaldır

Hesabını silmeden Google, Apple veya Facebook bağlantısını Hesabım > Hesap ve Güvenlik sayfasındaki bağlı hesaplar bölümünden kaldırabilirsin; bu sağlayıcıdan aldığımız kimlik bilgisi silinir.

Facebook'ta Ayarlar ve Gizlilik > Ayarlar > Uygulamalar ve İnternet Siteleri bölümünden KimBulur'u kaldırarak Facebook'un bize veri paylaşmasını da durdurabilirsin.

Destek ekibi kulaklığı ve mesaj balonu

Giriş yapamıyorsan

Telefonuna erişimin yoksa silme talebini kayıtlı numaranla birlikte kvkk@kimbulur.com adresine veya Destek Talebi sayfasından "KVKK & kişisel veri" konusuyla iletebilirsin. Kimliğini doğruladıktan sonra talebin en geç 30 gün içinde sonuçlandırılır.

Destek talebi oluştur
Kayıt listesi ve izleme göz simgesi

Yasal olarak saklanan kayıtlar

5651 sayılı Kanun gereği trafik kayıtları 2 yıl, fatura ve muhasebe kayıtları ilgili mevzuatta öngörülen süre boyunca erişimi kısıtlı olarak saklanır ve süre sonunda imha edilir. Aynı numarayla daha sonra giriş yaparsan boş, yeni bir hesap açılır.

Saklama ve İmha Politikası